Geld verdienen met uw eigen website

Geplaatst op 03-03-2022

Affiliate marketing biedt de mogelijkheid om geld te verdienen met uw eigen website. Bij affiliate marketing promoot u artikelen als tussenpersoon. Bezoekers kunnen op uw website zoeken naar producten. Bij ieder product is een knop aanwezig om te navigeren naar de website van de adverteerder van het product. Op deze website kan de bezoeker vervolgens het product kopen. Wanneer er een verkoop is gerealiseerd, kan deze naar uw affiliate webwinkel worden herleid omdat in de affiliate link een code is opgenomen die uniek is en gekoppeld is aan uw webwinkel. Op deze manier kan er een vergoeding aan u worden toegekend wanneer er een verkoop heeft plaatsgevonden.

Als u zich aanmeldt bij een affiliate netwerk zoals TradeTracker, krijgt u toegang tot promotiemateriaal waarmee u als affiliate publisher geld kunt verdienen. Dit promotiemateriaal kunt u inzetten binnen uw eigen affiliate webwinkel. Binnen TradeTracker kunt u ook op ieder moment zien hoe vaak er door bezoekers op een affiliate link is geklikt en hoe vaak er een verkoop is gerealiseerd. Verder kunt u zien hoeveel geld u in totaal met TradeTracker verdiend heeft. Zodra er een bepaalde minimumdrempel is bereikt, kan het geld naar uw bankrekening worden overgemaakt. De gegevens die nodig zijn om het geld aan u uit te betalen, kunt u binnen uw account bij TradeTracker invullen.

Indien u met affiliate marketing begint is het niet direct noodzakelijk u in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Tot bepaalde inkomsten is het toegestaan de affiliate inkomsten als extra inkomsten op te geven binnen uw belastingaangifte. Dit maakt affiliate marketing niet alleen voor ondernemers interessant, maar ook voor mensen die simpelweg extra geld willen verdienen bovenop hun salaris. Wel is het zo dat ondernemers het voordeel hebben dat ze heel eenvoudig de BTW kunnen terugvragen voor de aanschaf van een affiliate script en van webhosting.