Eigen iPhone repareren

Geplaatst op 12-11-2022

Categorie: Computer en internet

Ik heb onlangs een nieuwe iPhone 7 gekregen en was verrast door hoeveel duidelijker het scherm was vergeleken met mijn vorige generatie iPhone 6. Ik was opgewonden om het scherpere scherm te zien, maar was teleurgesteld toen ik een paar kleine scheurtjes in het scherm opmerkte. De scheuren waren vrij groot en liepen over meerdere schermen; het leek alsof iemand mijn telefoon meerdere keren had laten vallen. In plaats van mijn iPhone te vervangen, besloot ik hem zelf te repareren.

 Eerst bedekte ik alle barstoppervlakken met heldere epoxy. Deze uitgeharde heldere epoxy spreidt eventuele scheuren uit en voorkomt dat ze groter worden. Nadat ik alle scheuren had bedekt, liet ik de epoxy ongeveer een uur uitharden. Vervolgens plaatste ik mijn iPhone voorzichtig op wat schuurpapier en maakte alle imperfecties van de epoxy glad. Toen dat eenmaal was gebeurd, plaatste ik mijn telefoon terug op de epoxy en liet ik hem een ‚Äč‚Äčnacht staan. De volgende dag zag mijn telefoon er veel beter uit en had minder scheuren. Als je scherm kapot is, kun je het vervangen door een goedkoper onderdeel. In plaats van bijna $ 700 te betalen voor een nieuwe iPhone 7, kun je een ouder model goedkoop kopen. Zorg er wel voor dat u een model koopt met ruimte voor een hoesje, zodat u later kunt upgraden als u dat wilt. Je kunt ook onderdelen rechtstreeks uit China kopen en zelf je iPhone 7 samenstellen. Hoewel dit een optie is voor meer ervaren doe-het-zelvers, zijn er veel online tutorials om de onderdelen zelf in elkaar te zetten. Toch liever een professional? In de buurt van Amsterdam kunt u hier terecht. 

 Een ander ding dat je kunt doen is proberen je zwakke iPhone-scherm te repareren met software in plaats van met onderdelen of arbeid. Een kapot scherm maakt je telefoon 's nachts minder bruikbaar, dus je moet waarschijnlijk proberen je instellingen te wijzigen voordat je je scherm volledig opgeeft. U kunt een app genaamd Night Light downloaden die uw scherm helderder maakt en de emissie van blauw licht tot zonsopgang vermindert. Dit maakt het gemakkelijker om uw scherm te zien in situaties met weinig licht zonder uw ogen te veel te belasten. Je kunt ook wijzigen naar welke kant van het scherm je kijkt als je je telefoon gebruikt in situaties met weinig licht.

 Je telefoon zelf repareren is een optie als je geld wilt besparen of afval wilt verminderen. U kunt een gebarsten scherm repareren met epoxy of indien nodig een kapotte vervangen door een goedkoper onderdeel. U kunt uw gedimde iPhone-scherm indien nodig ook helderder maken met software in plaats van onderdelen of arbeid. Wat je ook besluit te doen, onthoud dat het zelf repareren van je telefoon niet moeilijk is - besteed gewoon wat tijd om eerst te onderzoeken hoe je het zelf kunt doen!