De prijs van het huren van een boot: wat kun je verwachten?

Geplaatst op 19-04-2023

Categorie: Dier en natuur

Als je van plan bent om een dagje te gaan varen, dan is het huren van een boot een goede optie. Maar wat kun je eigenlijk verwachten qua prijs? In deze blog geven we je een idee van de gemiddelde prijzen voor het huren van een boot en waar je rekening mee moet houden.

Bootverhuur prijzen

De prijs van het huren van een boot kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen bijvoorbeeld het type boot en de grootte van de boot een rol in de prijs, kleinere boottypes zoals kano´s en roeiboten hebben een lagere huurprijs. Over het algemeen liggen de prijzen voor bootverhuur tussen de €50 en €200 per dag. Daarnaast kunnen de prijzen hoger uitvallen tijdens de zomermaanden of in het weekend.

Bijkomende kosten

Bij het huren van een boot moet je ook rekening houden met bijkomende kosten. Zo kan er bijvoorbeeld een borg gevraagd worden, die je terugkrijgt bij het inleveren van de boot in goede staat. Ook kan het zijn dat je extra kosten moet betalen voor brandstof of verzekeringen. Houd er dus rekening mee dat de uiteindelijke kosten hoger kunnen uitvallen dan alleen de huurprijs.

Tips voor het besparen op kosten

Wil je graag een boot huren, maar wil je niet te veel geld uitgeven? Dan hebben we een aantal tips voor je:

Als je van plan bent om een boot te huren, dan is het belangrijk om rekening te houden met de huurprijs en bijkomende kosten. Door slim te plannen en te kijken naar kortingen kun je vaak geld besparen. Kies daarnaast voor een boot die past bij jouw niveau van vaarervaring en de grootte van je gezelschap. Veel plezier met varen!